QSTAR ERSÄTTER GULF I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Den första bensinmacken i Emmaljunga var Roséns Gulf som öppnade med sina rickepumpar 1938. Sen kom CykelNisse med BP 1951. Under två år fanns ingen bensinmack i Emmaljunga förrän Christian och Anette Telander tog över dåvarande Uno-X macken 2006.
alt
BILDEN: Christian Telander hissar den nya Qstarflaggan medan dottern Sofie passar på att samla in flaggan med det gamla bensinmärket.


Snart blev det byte av bensinbolag då Gulf kom in på macken. Det hade blivit mycket kostsamt att marknadsföra Gulf och därför blev det byte av bolag till Qstar. Häromdagen togs Gulfs flagga ner och ersattes med Qstar orange flagga på bensinmacken i Emmaljunga.

Qstar är ett helsvenskt bolag som bildades så sent som 1990 men i dag finns det 400 mackar i Sverige med Bilisten, Pump och Qstart varav 300 hittills har övergått till renodlat märke med Qstart. På sikt kommer samtliga mackar att föra verksamheten med Qstar.
-Försäljningen har ökat markant sedan skylten med Gulf kom ner och ersattes med Qstart, berättar Christian Telander.
Kanske var det så att bilisterna inte kände till att det gamla Gulf hade återuppstått och fortsatte förbi. Numera är Qstar betydligt mer känt och blir mer och mer accepterat.
Bensinmacken i Emmaljunga ligger strategiskt rätt till utmed väg 117 då det är enda bensinmacken mellan Bjärnum och Markaryd. Det drivmedel som ökat mest är faktiskt diesel då fler och fler bilister har övergått till mer ekonomisk bilkörning. Igen bilist är ovetande om priset då de rullar in på Emmaljunga Stoppet för att tanka. En väl synlig skylt meddelar vad priset är just vid detta tillfälle. Det aktuella bensinbolaget har som motto att ligga på lägsta prisklass trots ständiga ökningar av priset på marknaden.
Inom den närmaste tiden kommer en viss modernisering att ske på Emmaljunga Stoppet, Qstar macken i Emmaljunga. En ny taköverbyggnad är på gång med för bensinbolaget matchande färger. Den lilla servicebutiken kommer inte att utökas då där redan finns korv, hamburgare, godis och tidningar.

På Nationaldagen kommer prisnersättning på drivmedel att ske på macken i Emmaljunga för alla kortkunder.

 

Top