MYCKET SKÖNHET I BJÄRNUM

I Vittsjö/Bjärnum har man traditionsenligt sedan tre år tillbaka en fordonsutställning på Åke Karlssons gräs och grusplan i anslutning till hans verkstad. Ett 100-tal fordonsägare hade mött upp för att visa upp sina skönheter, prata fordon, äta korv och trivas i varandras sällskap. I år var även Svenska Saab-klubben närvarande. I övrigt har de flesta fordonen lokal förankring. --Ack så mycket grannt det finns i trakten--.

I Bjärnum startade ett antal entusiaster för sju år sedan " Bjärnumsveteranerna". Denna förening har som syfte att främja intresset hos medlemmarna för fordonshistoria. Man träffas regelbundet andra tisdagen varje månad, mår bra och trivs i varandras sällskap. Undantaget är juli och augusti då man har semesteruppehåll.

Träffarna är vintertid i regel rena snackekvällar eller ordnade studiebesök hos div. intressanta personer som har något att visa upp. --Jag kan vidimera att mycket intressant finns i närområdet, oftast har det med hjul att göra--. Vår och höst anordnas också små "rallyn" i närområdet. Då har man möjlighet att visa upp vad man ofta pysslar med mörka vinterkvällar.  I klubben finns idag ett 20-tal aktiva medlemmar. Andra syns kanske lite mer sporadiskt. I klubben finns idag ett 70-tal motorcyklar, ett 50-tal gamla bilar och en del mopeder.

 

Top