Ebbe blev lokalredaktör

Artikelserien om Ebbe Persson fortsätter. Del 6
Vittsjö Efter jobbet som körskolelärare blev det dags för en ny femårsperiod. Ebbe Persson fick jobb som diversearbetare på Warmator AB, som gjorde värmepannor.
– Det tog mig bara ett par minuter att få jobbet, berättar Ebbe. Egentligen sökte man en verkstadsarbetare men akut behövde man någon som kunde hantera truckar, och det kunde jag. Ett par dagar senare hade jag fast jobb för en femårsperiod.
Men Ebbe skrev lite då och då åt Norra Skåne. Hans far var radskrivare och det extraknäcket gick i arv till sonen.
– Då Warmator gick i konkurs skrev jag om detta och lämnade in på Norra Skåne. Jag var då arbetslös och fick då frågan inne på Norra Skåne om jag kunde tänka mig bli lokalredaktör i Tyringe. Jag behövde inte lång tid att svara ja! Så, helt plötsligt fick jag jobb som lokalredaktör, i Tyringe, säger Ebbe. Lite överraskande att det blev Tyringe, eller hur?

Ebbe ville inte flytta till Tyringe

– Jag trivdes bra med jobbet men det var lite olägligt som lokalredaktör i Tyringe ha sitt boende i Vittsjö. Men jag kunde inte tänka mig att flytta från kulturorten, understryker han. Så, efter en ny femårsperiod i Tyringe fick jag istället fast jobb på Norra Skåne i Hässleholm.

 

Ebbe i arbetsrummet

 

 

 

 

 

Ebbe började skriva ”Spårat i Vittsjö” och bevakade naturligtvis särskilt vad som hände i kulturbygden i och kring Vittsjö.

Aldrig lokalredaktör för Nsk i Vittsjö

– Men jag blev aldrig lokalredaktör i Vittsjö, vilket många tror. Det har aldrig funnits någon sådan. Däremot har jag arkiverat allt som skrivits i Norra Skåne. Det finns här i mitt rum, visar Ebbe.
Efter fem år på Nsk i Hässleholm blev Ebbe, vid 63 års ålder, frilansande reporter för tidningen. Han fick betalt per rad, precis som hans far en gång fick. För ovanlighetens skull så varade uppdraget faktiskt i 8 år.

Nu är Ebbe lokalredaktör i Vittsjö

– Sen behövde dom mig inte längre, säger Ebbe med besvikelse i rösten. Men då blev jag tillfrågad av någon från Lions som undrade om jag ville skriva för www.vittsjobjarnum.nu och det tycker jag är toppenroligt.

 

 

Ebbe vid datorn

 

 

 

 

 

 

 

– Det händer så otroligt mycket i bygden att jag, trots att jag nästan lägger ner hela min själ i arbetet, långt ifrån hinner skriva om allt. Men jag tycker det är viktigt att berätta även goda nyheter, inte bara tråkigheter som i de stora blaskorna. Nej, det här är verkligen toppenroligt.
Nästa avsnitt handlar om ”MHF – en livsstil”.

Top