Nykterhet – en livsstil för Ebbe

Sista delen av artikelserien om Ebbe Persson

Vittsjö – Jag blev direkt medlem i MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) då det bildades en lokalavdelning i Bjärnum-Vittsjö, säger Ebbe Persson med stolthet i rösten. Vi var nära 100 medlemmar vid starten. Idag är vi omkring 80 men som mest var vi faktiskt 220. Det är en livsstil för mig. Jag behöver inte alkohol för att ha kul.
Hade många uppdrag i MHF

– Jag kom direkt med i styrelsen och var ordförande under 13 år. Vi hade massor av aktiviteter. Vi ordnade lokala familjerallyn med uppemot 400 startande ekipage.     Man åkte en 3 till 5 mil och stannade till för frågetävlingar och fika. De var trevliga arrangemang som lever än idag, även om deltagarantalet inte längre är så stort. Styrelsen har möte en gång i månaden och därtill har vi en handfull olika aktiviteter. Vi har sedan länge egen klubbstuga i f.d. Gundrastorps gamla skola

MHF var en viktig aktör


– Vi deltog också i det stora Skånerallyt som var en riktig familjefest med många kringarrangemang som drog till sig den tidens kändisar och publikmagneter. Två av dessa var artisterna Gunnel Nilsson och Lennart Kjellgren vilka fick sitt stora genombrott i TV-programmet ”Bialitt” med Lasse Holmqvist som programledare.


MHF hade alltså stort genomslag och var en viktig opinionsbildare i såväl trafiksäkerhet som nykterhetsfrågor.

 

MHF omhuldar familjen

– Min hustru Margit har också kunnat delta i verksamheten, liksom barnen och det gjorde det ju lättare för mig som familjefar.


– Vi fick uppleva mycket tillsammans med andra familjer och det blev många fina utfärder i bygden och även en del mera långväga. Jag har alltid varit intresserad av motorsport och tyckte det var kul att vara med och arrangera en del av dem.


Motocross på Saxtorpsbanan.

Top