LES ODLADE PUMPA PÅ 150 KILO

VITTSJÖ. Pumpan på 150 kilo blev kvar i Korsahåla. Mästerodlaren Lars Erik (LES) Svensson planerade i god tid för årets VM i plöjning och planterade frö för att bli en mastedontpumpa. Pumpan växte och frodades ända till det blev klart att VM i plöjning blev inställt.

Rekordpumpan som återvände till Korsahåla.

Varje år har LES odlat fram en pumpa av kollosalformat som pris åt bäste plöjaren. I år blev inte trädgårdsväxten så stor som brukligt, bara 150 kilo! Rekordet av LES odlig av pumpor är på drygt 250 kilo! Det behövdes fyra starka karlar i år för att få in den stora pumpan i bilens bakre utrymme. LES var besviken att han inte fick någon möjlighet att dela ut pumpan. Det är fullt förståeligt att han blev besviken. Det är ingen tröst men arrangörerna var också besvikna. Nu finns pumpan till beskådande i Korsahåla. (vägen mellan Vittsjö och Röke).
Det finns inte enbart pumpor hos Britta & LES. Där odlas det mesta från palmer till solrosor och mängder med kaktus i olika format och storlek. (Se artikel Korsahåla 2011 07 21). Anläggningen i flera platåer är värd ett besök!

Top