VITTSJÖKÖREN I NY DESIGN

Men före maten var det en hel del allvar. Stina informerade om Musikslaget som är en stadskamp mellan Hässleholm och Kristianstad. Tre körer från varje stad är uttagna och från Hässleholm är det förutom Vittsjökören med Stina också Roger Liljenberg (som delade vinsten med Stina i Körslaget i Hässleholm) och Glenn Wish med sina körer. Konferencierer är Mars Olofsson och Fredrik Ekdala. Körerna tävlar med vars två melodier i kategorierna ”Svenska” och ”Engelska”. Och det hela äger rum i Kristianstad Arena lördagen den 5 november.
När alla dessa fakta presenterats så presenterade Stina melodierna som hon valt ut inför denna tävling. De möttes med jubel och jag kan intyga att det blir ”fullt ös” på kören.

Men vilka låtarna är förblir hemligt fram till genrepet som är den 4 november kl 19.00 i Medborgarhusets nyrenoverade Teatersal som kommunen välvilligt ställer till förfogande både för körövningarna och genrepet. Inträdet är gratis men det finns möjlighet att under kvällen skänka en liten slant till kören för framtida bruk. Genrepet bjuder inte bara på de två tävlingsmelodierna utan också på en del annan sångunderhållning.
-Det bjuds inte bara sång och show, säger Stina, alla bjuds också på kaffe efteråt tack vare Henrik på ICA Nära.
Vittsjökören sponsras denna gång av Happy Homes som har butiker i både Hässleholm och Kristianstad.
Vill du vara med i Kristianstad Arena den 4 november kan du boka biljett via www.webbiljett.se/kristianstad. Röke Buss kommer att köra turen Wittsjö-Bjärnum-Hässleholm-Vinslöv-Sösdala-Tormestorp och retur. Ring 0451 402 24 för info och bokning.

Top