AFRIKARESA I EMMALJUNGA FÖRSAMLINGSHEM

EMMALJUNGA. Församlingsaftonen i Emmaljunga församlingshem hade internationell prägel med en resa till Syd Afrika. Det var Viveca Johansson som inför 25 besökare förmedlade en resa till sommarland med alla dess upplevelser då det var vinter i Sverige.

Viveca Johansson som visade bilder och berättade om sina upplevelser i södra Afrika.

Viveca Johansson visade många bilder från resa till andra sidan jordklotet som kompletterade hennes berättelse. Landet har hav på båda sidor men det var föga badvänligt då det strömmade upp ishavsvatten på den ena sidan och på den andra sidan var det risk för angrepp av hajar. Resan var till stor del förlagt till olika nationalparker där den ena platsen visade upp allt från elefanter och bufflar till små apor och sköldpaddor. Andra platser visade rikt blomsterflöde. Viveca Johansson berättade vidare att ursprunget till våra huskatter kommer från Afrika.

Det var stora kontraster mellan rikemans bostäder och misären i kåkstäderna. En del av resan var förlagt till sydspetsen av Afrika och en skymt visade också ön där Nelson Mandela var fängslad under lång tid. På de välbärgade områden visades vinodling med rosor som bekämpningsväxter mot ohyra! Trenden visar att allt fler mörkhyade människor får allt högre befattningar i samhället och makten kommer så småningom att bli mer fördelad.

En bukett blomster överlämnades till Viveca Johansson för hennes intressanta sätt att t förmedla sina intryck den andra sidan jordklotet. Kvällen avslutades med sedvanligt gemytligt samkväm med Karin Blank som perfekt värdinna.

Bilden visar en glimt från det gemytliga samkvämet med några av besökarna i Emmaljunga församlingshem.

 

Top