BLÅ SALEN SJÖNG OCH FIRADE LUCIA

 

VITTSJÖ. Hela Blå Salen i Skansenhemmet fylldes av sång och musik då Wittsjö hembygdsförenings sånggrupp för andra året hade inbjudit sångare från Verum och PRO i Vittsjö att bilda den stora kören med 45 deltagare. Kvällens konferencier var skönsjungande Marie Bengtsson som skötte hedersuppdraget med glamour.

Den stora sammanslagna kören sjöng och gladde besökarna i Blå Salen!

Programmet inleddes med en nära inpå improviserad visa mellan clockare Curt och solisten Marie. Först började de sammanslagna körerna sitt framträdande då upp emot 100 personer lyssnade till kända och vältrimmade sånger om den annalkande högtiden innan hembygdsgruppen tog över.

PRO-sångarna tog över scenen och efterföljdes av Verumskören som var för sig framförde flera kända sånger. Den humoristiske Curt Nilsson improviserade strömavbrottet i Verum genom att tända ett ljus, Det lilla ljus jag har! En för kvällen komponerad extra vers framfördes med anknytning till Julgrisen och KBS! Publiken hade möjlighet att delta bland annat i ett potpurri samt i andra sånger.
Efter fikarasten var Marie Bengtsson sångsolist i flera sånger innan Curt Nilsson släpade henne från scenen. De båda skulle söka upp tomten och förbereda dennes entré. Programmet sprack och i stället kom Lucia med tärna in i salen. På något vis verkade de som ”Lucia” hade kommit målbrottet. Det blev ett sångframträdande med inbakad romans! följt av Man skall leva!
De sammanslagna körerna sjöng bland annat Stilla Natt i stämningsfull dur. Tack till sångare och musiker framfördes av Claes Ruderstam som även harangerade Marie Bengtsson och Curt Nilsson på ett särskilt sätt!

Lucia och dennes tärna gjorde ett bejublat framträdande med sång och humor.

Top