LUCIAFEST FÖR 82:a ÅRET I EMMALJUNGA

 

EMMALJUNGA. Det började 1930 och fortsatte 2011 och kommer att fortsätta. För 82 året i följd arrangerades stort luciaprogram i Folket Hus i Emmaljunga. Årets Lucia var Clara Lund och liksom alla tidigare år hämtas Lucia från orten liksom Lillucian Isabel Olsson.

Luciaföljet i Emmaljunga folkets hus för 82:a gången.

År 1930 var det NTO i Emmaljunga som började med Luciafirandet i orten efter ett tips från Glimåkra då det fanns lokal lämpad för programmet i Folkets Hus som uppfördes 1926. Vem som var den allra första Lucian har inte gått att få fram trots efterforskning. Anita Olsson var Lucia i Emmaljunga 1957 innan hon valdes till hela Skånes NTO Lucia.
Verksamheten inom NTO avmattads och en ny arrangör söktes. Det blev Emmaljunga GOIF som från 1977 och fortfarande svarar för arrangemanget som har blivit en attraktion för bygden.
Bild: Ljusdrottning i Emmaljunga var Clara Lund.
Nära 150 besökare var bänkade då luciaföljet gjorde sin entré. Ljusdrottning var Clara Lund som tillsammans med tärnor och LillLucia Isabel Olsson trädde in i salen sjungande den kända Luciasången. Programmet fortsatte på scenen flera sånger som tillhör legenden kring Lucia samt sånger som tillhör julhelgen. Några av de 23 medverkande underhöll med sång och musik och festen avslutades med tomtebesök samt dans kring granen och fikarast.
”Luciamammor” var Anna- Charlotte Nilsson, Rose- Marie Israelsson och Sanna Pettersson som inom kort kommer att förbereda den 83:e Luciafesten i Emmaljunga Folket Hus.

 

Top