LUCIA OCH MARSCHALLER LYSTE UPP I VERUM

 

VERUM. Luciahögtid i Verum kyrka har hållits under cirka 40 år och i söndags var det tid igen. Sedan lång tid tillbaka är det Bygdelaget i Verum som arrangerat, så även i år. Ända från ”torget” i Verum och upp till kyrkan och fram till kyrkporten var det hundratals marschaller som lyste upp och välkomnade i den mörka kvällen.

Luciaföljet som medverkade vid högtiden i Verum kyrka.

Årets Lucia var Ronja Sångberg och uppvaktades av tiotalet tärmor och stjärngossar. Organisatör var Curt Nilsson som även lärt upp sångarna att sjunga i stämmor. I halvtid var det andaktsstund med Calle Adolfson med tema bereden väg och anknöt till en snöplog och Emil i Lönneberga!
Sedan var det åter tid för Luciaföljet att framträda. Sångsolister var Tindra Dahlberg, Sofia Larsson och Marie Bengtsson och dessutom sjöng stjärnprydda pojkar om Staffan stalledräng. Efter O helga natt proklamerade Curt Nilsson ett extra unisont nummer med Härlig är jorden.
Anders Paulsson tackade för kvällens program och delade ut minnessak till de medverkande i högtiden. Under procession lämnade Luciaföljet helgedomen.
Bild: Stjärngossarna som sjöng duett i kyrkan.

 

Top