GRATIS FIKA PÅ VITTSJÖFIKET

 

VITTSJÖFIKET. Sedan mitten av 1940-talet och fram till omkring 1970 var det extra kommers på fiken i Vittsjö på Julafton. Då bjöd Vinercondis och Valhalla alla besökare på kaffe med vinerbröd . Då passade även icke kunder på att besöka dessa båda näringsställe. Kaffe med vinerbröd gratis!

Irene Jansen bjuder två av stamgästerna på ris a la Malta med sylt medan trafiken rusade förbi utanför fönstret vid VittsjöFiket!

Det är osäkert om det var fler caféer i Vittsjö som bjöd på julaftonsfika men troligen var det enbart Vinercondis och Valhalla. Vilket av de två som började bjudningen är osäkert men kanske upphörde bjudandet 1969 då café Valhalla upphörde. Troligen upphörde även Vinercondis detta år fast verksamheten fortsatte till början av 1970-talet.

Sedan dess har dessa julbjudningar legat nere tills i år då Irene Jansen återupptog denna service på VittsjöFiket. Visserligen inte på Julafton men på Lille Julafton var det bjudning på fiket. Givetvis kom stamgästerna men även de vägfarande som kom in för att handla något njutbart. De blev överraskade att bli bjudna på valfri kaka och kaffe.

Som grädde på det hela kom Irene in och bjöd alla gäster på ris a la Malta med sylt. Allt utan kostnad för kunden. En fin tradition är återupptagen och Irene lovade mer marknadsföring till nästa Lille Julafton. Då blir det kanske rusning till det lilla men trevliga fiket utmed Hässleholmsvägen.

Top