DAMLAGET BLEV ÅRETS VITTSJÖBOR

VITTSJÖ. Trots flera förslag var det ingen större tvekan var certifikatet för ÅRETS VITTSJÖBO 2011 skulle hamna. Det blev inte en utan ett helt lag, GIKS:s Damlag i fotboll som sparkade in sig till Allsvenskan. Dessa spelande jäntor har visat upp Vittsjö och satt namnet på kartan.

Ewa Nevhage överlämnar certifikatet till Charlotte (Charlie) Bergstrand.

Motiveringen för utmärkelsen var:
Ni har visat framåtanda med mål i sikte. Genom allsidigt engagemang har ni inom fotbollen satt Vittsjö på officiella kartan. Tack jäntor!

Det första certifikatset delades ut 1989 och i år var det alltså det 23 året som utmärkelsen delades ut. Flera personer i Vittsjö har fått denna utmärkelse inte enbart för sina insatser utan även för att de gjort Vittsjö känt utanför regionen. Utnämningen av personer startade helt i privat regi och numera är det Ewa Nevhage och Ebbe Persson som varje år utser respektive personer. Vid vissa årsslut har det kommit in många förslag till kandidater till utmärkelse, vissa år har det kommit in färre förslag .


Några andra förslag hade inkommit till 2011 års utmärkelse men ganska snart stod det klart att damfotbollen var på första plats. Dessa fotbollsdamer har verkligen fört fram namnet Vittsjö, inte enbart i idrottskretsar utan även många andra har inte kunnat undgå namnet Vittsjö.

Utmärkelsen överlämnades till damlagets lagkapten Charlotte (Charlie) Bergstrand i hennes bostad i Hässleholm där Ewa Nevhage överräckte.

Top