LUNCH VID AUSTRALIENRESA

 

VITTSJÖ. Årets första sopplunch har inmundigats i församlingshemmet i Vittsjö där Olof Lunnergård berättade om sin studievistelse vid Stilla Havet och i regnskogen. Redogörelse lämnades var förra årets nettoinkomster från soppluncher hade använts till. De sju tusen kronor hade sänts vidare till bland annat Hela Världen och Tjernobylbarnen.

Olof Lunnergård som berättade regnskog i Australien.

Samtidigt som dagens rätt, kålsoppa serverades, meddelades att dagens nettoinkomst skall sändas till Hela Världen. Efter soppan blev det en kopp kaffe med kaka innan Kerstin Sturesson och Sam Larsson lät sina stämmor ljuda till de 50 besökarna.
Olof Lunnergård berättade om sin 21 timmars långa flygresa till Australien för studier bland 15000 andra studiekamrater från hela världen. Det var en familjär samvaro hos värdfamiljen mellan lektionerna och party. Den aktuella skolan låg mellan regnskogen och Stilla havet där temperaturen i badvattnet var +28°.
Det blev också en avstickare till Nya Zeeland mellan lektionerna som också omfattade surfing och undervattenstudie. Den intressanta reseskildringen tackades med applåder och nästa sopplunch lär omfatta en resa till Grönland.

Top