Hundolycka med lyckligt slut

VITTSJÖ. Norma, den lilla Petit Bassetvalpen som blev påkörd på väg 117 för fjorton dagar sedan, hälsar och ”voffar” att hon mår jättebra nu och är åter i fint skick.

Jag träffade Norma och hennes matte, Hanna, och kunde konstatera att allt gått bra trots att hon hade fått ganska omfattande blödningar i både lungor och lever. Hela buken var full av blod och dagen efter olyckan befarade man på djursjukhuset i Helsingborg att man skulle behöva öppna henne. Men hon klarade persen själv och fick komma hem efter fyra dagar. Tur i oturen var också att inget var brutet
Hanna berättar att det var fruktansvärda timmar när hon var borta.

-    Hon försvann ju strax efter lunch på söndagen och återfanns ju sent på kvällen. Hon hade också – märkte vi när hon var kommen tillrätta –lyckats få av sig sitt halsband där namn och telefonnummer fanns. Vi, husse Anders och jag, är så otroligt tacksamma för all hjälp vi fått med att hitta henne. Tack till bilföraren som kontaktade polis och stannade kvar och letade. Tack till polisen som rådigt spårade oss via öronmärkningen och tack till chaufförerna i Trygg i Vittsjöbilen som tog in henne i bilen och höll henne varm. Utan er och ert rådiga ingripande hade vi säkert inte haft samma lyckliga slut.

Och, nu är det full fart. Norma är en livlig valp och hon är fortfarande mycket nyfiken och har inte fått den minsta respekt för bilar. Hon nosade sig snabbt fram till min vänstra jackficka – det är där hundgodiset ligger och att det smakade visade hon mycket tydligt. En tuggknut var också populär och det tog inte lång stund förrän hon hade delat upp den i många småbitar. Med andra ord är Norma i dag en helt normal nyfiken, aktiv, livlig och gosig Petit.

 

Top