LES FRÅN KORSAHÅLA HAR ÅKT VASALOPPET 45 GÅNGER

VITTSJÖ. Det var nog så att LES, Lars Erik Svensson från Hästhult AIK, åkte sitt första Vasalopp så snart han hade åldern inne.

Lars Erik vid målet i Mora

Sen har det gått av bara farten. I år var det 45:e gången han startade i Vasaloppet. Han beskriver årets lopp positivt, det var cirka 6000 startande och det var väldigt fina spår, berättar Lars Erik. På frågan om det var något eller några av alla dessa lopp som han minns mer, blir han lite osäker. Det är klart det var roligare när mina tider var bättre men det är alltid lika roligt att åka Vasaloppet.

Här vid Mångsbodarna

På senare tid har han haft egen coach med på resorna. Det är hans hustru Britta som är med som chaufför, rådgivare, påhejare och hjälpreda i största allmänhet. Som framgår av bilderna är hon även en duktig fotograf.
Senare kommer intervju med Les som maratonlöpare, cyklist runt Ringsjön och senare i augusti även Bjäre Runt. Ett cykellopp med start och mål i Ängelholm. Som kuriosa kan nämnas att sitt första cykellopp utförde han med sin moders cykel! Sen har det blivit modernare grejer.

Top