Bjärnumsträffen är idag en stor tävling

BJÄRNUM. För 36:e året arrangerade Bjärnums bordtennisklubb sin årliga ”Bjärnumsträffen”.

Bordtennisbord "överallt" !

Då klubben efter ett par års vilande verksamhet återstartades 1973, kom genom Hans Nilsson, en av klubbens flera ”eldsjälar”, tankar på att starta en egen större tävling i bordtennis i Bjärnum. Några år senare, närmare bestämt 1976 togs beslut om att Bjärnumsträffen skulle starta. Allt sedan dess, har tävlingen bara vuxit. I år var det deltagare från totalt 38 olika klubbar som tagit sig till idrottshallen i Bjärnum. Den mest långväga klubben kommer i år från Vassunda i Uppland.

Under lördagen genomfördes tävlingar för herrar. De var uppdelade i klasserna PS9- 15 samt HS5. Tävlingen fortsätter under söndagen och då är det flickornas tur att i motsvarande klasser kämpa om segern.

Vi pratade med tävlingsledaren Daniel Olsson. Han är naturligtvis glad över att tävlingen har blivit så populär.

Daniel menar att det kan bero på att man har fina priser och dessutom väldigt många. Vad jag som utomstående också kan konstatera är att det är en utomordentligt välorganiserad tävling. Alla i tävlings ledningen har sina bestämda roller vilket gör att allt ”flyter på” väldigt smidigt. Att denna uppgift inte är helt lätt, kan konstateras av det faktum att man under lördagen har cirka 160 starter. Det är lika många under söndagen inflikar Daniel. Ja vi har så många deltagare under helgen att vi inte kan ta emot en enda spelare till avslutar en glad Daniel.

Segrarna i pojksingel 9

1. August Liljeqvist KFUM Kstd, 2. Erik Olofsson KFUM Kstd, 3. Alexander Borg Bjm BTK, 4. Gabriel Sandberg Bjm BTK, 5. Samuel Olandersson Bjm BTK

Segrarna i pojksingel 11

1. Jonatan Zier KFUM Kstd, 2. Benjamin Ljungberg Malmö IF, 3. Johan Andersson Olofströms BTK

Samtliga pristagare i pojksingel 11

Loa Schoug från Åstorp var lugn trots att han var en av favoriterna i P12

 

Som vanligt är det minst lika jobbigt att var förälder och se sin telning gå en match. Här har vi två engagerade pappor, Erling Olsson och Tommy Dahlberg.

Resultat från de båda dagarnas tävlande kommer att publiceras på klubbens hemsida, http://www.svenskalag.se/BjarnumsBTK


 

Top