FRÅGESPORT I GUNDRASTORP

 

VITTSJÖ. Kampen vara jämn och hård men med mjuka inslag då det hölls frågesport i MHF-lokalen i Gundrastorp. Deltagande lag kom från Osby, Hässleholm samt Bjärnum-Vittsjö MHF-avdelningar. För första gången under flera turneringar seglade hemmalaget in i hamn som segrare med flaggan i topp.

Segerlaget på hemmaplan: Bruno Fredlund, Leif Persson och Vera Thelander.

Avfyrare av frågorna var rutinerade Jan Berlin som hade synnerligt stort urval på frågorna. Det gällde temperatur, landskap och slagfält. Varje av de 24 frågorna var tredelade varför det gavs 72 svar i den mån alla kunde svara. Dock var det sällsynt om ingen kunde ett svar men inte var det alltid rätt. Frågeledaren begärde i vissa fall rätt svar på decimalen men ibland räckte det med efternamnet.
Deltagande lag var i vissa fall så kunniga att rätt svar även kunde ges på latin, utöver det svenska svaret.
Slutkampen stod mellan Hässleholm och hemmalaget. Någon gång låg det ena laget före för att i nästa omgång byta position. Slutresultatet blev att hemmalaget segrade med 52 poäng, följd Hässleholm med 51 poäng av 72 möjliga. Även Osbylaget gjorde bra resultat och det behövdes faktisk starka insatser från två andra lag för att kunna klå Osby!
Frågeledare tackades, lagen tackades och publiken tackades för medverkan i turnén.

Top