VITTSJÖ FÖRST MED NYA REGISTRERINGSSKYLTARNA!

VITTSJÖ. Nyheterna i Vittsjö kommer slag i slag. Senaste sensationen där Vittsjö åter visade framfötterna hände i fredags och på måndag kan de nya registreringsskyltarna ses på El-Olle AB:s nyinköpta fordon. Registreringsskylten har fyra bokstäver och tre siffror samt nationsmärket i mitten.


Tommy Dahlberg visar den nya registreringsskylten, den allra första i Vittsjö.

Anledning till de nya reg-skyltarna är att kombinationerna på de nuvarande skyltarna har på en gång tagit slut. Under fredagen var det fyra fordon i Sverige som fick de nya skyltarna. Utöver Vittsjö var det Åseda, Stockholm, Norrtälje och Sundsvall som erhöll premiärskyltarna.
-Vi har legat lågt med offentliggörande av de nya skyltarna för att ingen fordonsägare skulle ha möjlighet att köpa den personliga skylten med kombinationen FÖRST, säger generaldirektör Anders Andersson på Transportstyrelsen.
Då nuvarande registreringsskyltarna kom 1973 ansåg dåvarande Bilregisternämnden att de många möjliga kombinationerna skulle räcka i överskådlig framtid. Så blev inte fallet då antalet registrerade fordon ökade mer än prognoserna visade. Alla sorters fordon med registreringsplikt har ökat och därtill kommer registreringstvång på EU-mopeder och helt naturligt har det var stor åtgång på skyltar.
Redan för några år sedan började planeringen för de nya skyltarna då tvånget med besiktningsbevis på bakre reg-skylten togs bort. Därmed blev det utrymme för ytterligare en bokstav I stället har nationssymbolen kommit på plats men beteckningskombinationen har därför fått något smalare utformning.
På måndag rullar fordonet med nya skyltarna runt i Vittsjö på väg mot nya uppdrag.

 

Top