Boksläpp om Caracciola i Vittsjö på lördag

VITTSJÖ. Vittsjöbon Åke Larsson släpper nu på lördag sin nyskrivna bok ”Spåren efter Caracciola i Vittsjö”.  Åke har under flera år samlat material om Alice och Rudolf Caracciola. Bland annat har han funnit det matbord paret alltid hade som stamgäster under sina besök i Vittsjö. Naturligtvis kommer Åke nu på lördag att sitta vid just detta bord i Konferenshotell Tornets (fd Turistgården) matsal då boken släpps klockan 14.

 

 

 

 

Boken utgår naturligtvis från allt detta insamlade material och från de dagboksanteckningar Åke gjort genom åren. Det finns även en del personliga berättelser om hur han gått till väga för att få fram sina uppgifter. På bokens omslag finns det så kallade Caracciolahuset med en Mercedes 300 SL i förgrunden. Detta bilmärke som Rudolf tävlade med i Europa och vid några tillfällen även i Amerika. Även under paret Caracciolas besök i Vittsjö körde de ofta i just en Mercedes 300 SL med måsvingar. Just denna modell var dessutom den sista tävlingsbilen Rudolf körde.

Åke berättar att han alltid varit fascinerad av Rudolf Caracciola, denne store världsstjärna på racerbanorna från 1920-talet och fram till början av 50-talet. Detta har gjort att han samlat mängder av material och fakta rörande paret Caracciola. Vid en tidigare utställning i Vittsjö bibliotek visades en del av denna samling. Åke var också en av de drivande krafterna inför tillkomsten av den minnestavla som idag finns utanför det så kallade Caracciolahuset.

Det unika med boken är också att den innehåller en hel del foton som aldrig tidigare varit publicerade. I samverkan med Öraholma bok och skrivstudio ges alltså ”Spåren efter Caracciola i Vittsjö” ut nu på lördag.

Top