VÅREN KOM MED SÅNG TILL EMMALJUNGA

 

EMMALJUNGA. Vårblommorna kom till Emmaljunga samtidigt som manskören från Bjärnum samt Anna & Elle gästade församlingshemmet med Curt Nilsson som ledare och organisatör. Vintern rasade ut och våren kom in då den starka kören stämde upp med välljudande sång. Nytt för kvällen var att fikarasten blev avnjuten sedan programmet var fulländat.

 

 

 

 

 

Manskören från Bjärnum som sjöng i Emmaljunga församlingshem.

 

Vårsången När det våras… sjöngs på flera olika melodier innan sångarjäntorna Anne & Elle bidrog bland annat med En vänlig grönskas dräkt som nästan kunde återspeglas genom fönstren i församlingshemmet. Naturlig kom även nalkande Sköna maj där ett improviserat telesamtal på mobilen framförde önskesången! Flickorna fortsatte med den värmande solen där manskören stämde in med refrängen Halleluja.

Carl Olof Danielssons andakt inramades med unisona psalmen Var jag går, samt Härlig är jorden. De sjungande flickorna sjöng tillsammans med manskören om staden i ljus! De närvarande drygt 50 besökarna instämde i förslaget att aktörernas arvode skulle tillfalla kursgården i Furuboda. Karin Blank bjöd på välsmakande fika. Kaffe med tilltugg var så väl tilltaget att det hade räckt till fler besökare!

Emmaljunga församlingshem har varit aktuellt flera gånger men under den så kallade kristiden blev det fler extra samlingar i Emmaljunga kyrkhus. Fler program efterlystes för att hålla verksamheten vid liv!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anna & Elle sjöng medan Curt Nilsson tog tonen!

Top