Fotbollsdamerna gjorde det igen!

VITTSJÖ. Vittsjö fortsätter sitt segertåg i Allsvenskan och vann hemma med 2-1.

Glädje efter 1 -0 genom Sofie Andersson

På söndagen mötte man Piteå hemma. Det kom att bli en tät match under 90 minuter. Piteå började övertygande och de drygt 1100 supportrarna på Vittsjö Idrottspark kände oron komma. Men i 17:e minuten var det åter dags för snabba och målfarliga Sofie Andersson att göra 1-0 till hemmalaget. Det välorganiserade Piteå fortsatte att vara bolldominant.

2-0 rullar enkelt in! Åter genom Sofie Andersson!

När så åter Sofie Andersson strax före pausvila kom helt fri och kunde rulla in 2-0 till Vittsjö stämde inte riktigt matchbilden. Nu skall vi inte glömma att Vittsjö visade hög klass i sitt försvar, inte minst i sina mittbackar och i sin målvakt.

Andra halvlek fortsatte på inslaget tema, Piteå förde bollen huvuddelen av tiden i en alltmer tät match men var inte lyckade i sina avslut. Vittsjö fortsatte med bra försvarsspel och stack inte minst genom Sofie Andersson upp ett flertal gånger. Tyvärr var Sofie lite het och blev avblåst för flera offside. I slutet av matchen (76:e min) kvitterade Piteå till 2-1. Detta tände Vittsjö en aning men passningsspelet på anfallsplan ville inte riktigt fungera.
Thomas Mårtenson var efter matchen naturligtvis nöjd med åter en vinst, samtidigt som han tyckte att det breda spelet som visades upp i Göteborg saknades idag.
Vi får hoppas att laget åter kommer igång med sitt fina breddspel till nästa match, som är den 5 maj hemma mot Linköpings FC.

Glädje vid 2 - 0