Sjöstugan har öppnat

VITTSJÖ. I dag, valborgsmässoafton, visade sig vädret från sin bästa sida. Solen sken, det var nästan helt vindstilla och dessutom öppnade Sjöstugan för säsongen. Kan det vara så att sommaren har kommit till Vittsjö?


I år är det Marlene Rosén t v på bilden, bördig från Bjärnum men numera Vittsjöbo, som basar för serveringen på Sjöstugan. Marlene har naturligtvis hjälp med detta, främst av sin kusin Jessica Rosen men också av ett antal pigga, glada och arbetsvilliga ungdomar.

Marlene berättar att hon gillar att ha många bollar i luften och det kan nog behövas med tanke på att hon utöver driften av Sjöstugan även har familj med två små barn på 3 och 6 år.
-    Men det skall gå jättebra, säger hon, min sambo skall ha lång semester och så har jag mamma och många släktingar och vänner som rycker in. Det här är en utmaning och det skall bara gå bra.

Vattenskidklubben, som äger Sjöstugan och som anställt Marlene att sköta ruljansen, bestämt har sagt ifrån att matsedeln skall vara densamma som av tradition nästan alltid funnits på Sjöstugan. För visst är det väl så att på Sjöstugan skall man äta antingen våffla eller räksmörgås. En nyhet har dock smugit sig in på matsedeln i år, berättar Marlene, våffla med räkor, crème fraiche och andra tillbehör till det facila priset av 50 kronor. Enligt alla som haft förmånen att smaka på den i förväg är den mycket god.

Redan i eftermiddags hade en hel det besökare sökt sig till Sjöstugan för att intaga årets första våffla i denna fina miljö. Vädret tillät ju också glassfest, vilket tre små flickor från Bäckabro Förskola försökte sig på. De var på en liten promenad med ett par av sina ”fröknar” och alla fem njöt av både väder och glass.

 

Varje dag fr o m i dag t o m den 31 augusti mellan kl 12 och 21 hälsar Marlene och hennes medhjälpare välkommen.

 

Top