"Trygg i Vittsjö" överlevnad i fara

VITTSJÖ, EMMALJUNGA. För 10 år sedan startade ”Trygg i Vittsjö” i ganska blygsam skala, för att efter något år bli en ”institution” i vårt samhälle. Naturligtvis var bildandet bottnat i att det fanns en kriminalitet som härjade i bygden.

Tro inte att det blivit bättre idag, tvärtom, nu finns organiserade ligor som ständigt gör stöldturnéer, även i vårt område. Vi har chaufförspar som nästan varje pass tvingas ringa 112, för att rapportera allt från trafikolyckor, trafikfarliga lastbilar, stulna bilar, upptäckt av ”observatörer/medhjälpare” inför inbrott, försök till inbrott, stöld av diesel i Vittsjö o Emmaljunga, uppbrutna fönster, vandalisering, för att nämna något av det som hänt det senaste halvåret. Genom att rapportera till polisen, gör Trygg i Vittsjö en omvittnat stor insats. ”Trygg i Vittsjö sabbade inbrottet för de kriminella” -då har vi lyckats! Om Trygg i Vittsjö verksamhet tvingas försvinna kommer det med stor sannolikhet tydligt märkas för oss alla!

Nu har tyvärr flera chaufförer slutat. Man kan fråga sig varför. Bakgrunden till detta är att flera chaufförer varit med från början och börjar bli mycket mer än bara 70 +. Självklart är det helt befogat att man av åldersjäl vill lägga av! Vi har flera som faktiskt fortsatt trots att 80 årsdagen passerats. Stor heder och ett stort tack åt alla dessa kämpar!
Vi i Trygg i Vittsjö ledning har vid närmare eftertanke varit dåliga på att rapportera vad som faktiskt händer i Vittsjö Emmaljunga-bygden nattetid, och vad Trygg i Vittsjö också bidrar med att rapportera varje dag, varje vecka, varje månad, året runt. Hade vi varit bättre på detta, hade vi kanske inte hamnat i den chaufförskris vi befinner oss i idag. Troligen hade då fler nya chaufförer känt sig ”kallade” för att bemanna bilen, och därmed bidra med att iaktta, notera och rapportera händelser till polisen. Vi hoppas bli bättre i detta avseende!
Styrelsen har naturligtvis ett ansvar mot de över 400 personer, som i år gett bidrag till föreningens verksamhet. Kan vi inte hålla bilen rullande, så lever vi inte upp till den ambition och det syfte föreningen har. Som jag ser det idag, tvingas kanske verksamheten upphöra vid årsskiftet.

Vi söker därför omgående fler chaufförer till Trygg i Vittsjö!


Som chaufför kan Du själv välja vilken dag Du önskar köra, om det skall vara udda eller jämn vecka, eller vad Du nu har för önskemål.

Upplysningar eller anmälan om medverkan kan lämnas till:
Bert Oredsson 0451- 231 44 eller 0705- 352 373, mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sivard Strand 0451- 250 43
Leif Thånell 0451- 222 02 eller 0705 54 36 43, mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Top