Årsmöte i SMART Ungdom Bjärnum

 

Bjärnum Alla på Högstadiet i Bjärnum har fått möjlighet att skriva kontrakt om att vara tobaksfria och det gäller alla former av tobak: cigaretter, snus och vattenpipa. De skriver kontrakt i årskurs 7 tillsammans med sina föräldrar/vårdnadshavare och skolan.
April 2010 bildades Smart Ungdom i Bjärnum som höll årsmöte i skolans aula under tisdagen.

 

 

 

 

 

Smart Ungdom
- Med Smart Ungdom får vi ungdomar mer möjlighet att påverka vår skola och ungdomar att inte börja röka eller snusa. Vi har en styrelse med egen budget. Våra medlemmar kommer från årskurs 7-9, säger styrelsemedlemmen Ida Forsback.
-Det finns många skolor i Sverige som har likadana kontrakt som vi i Bjärnum och några har också Smart Ungdom klubbar, fortsätter Anton Wesséus. Det finns också en riksstyrelse Smart Ungdom. Där träffas ungdomar från hela landet och diskuterar hur man kan arbeta mot tobak.

 

 

 

 

 

 

 

Val av ny styrelse
Mötesordföranden Ida Forsback tar till orda.
-Det är dags att bilda en ny styrelse. Våra nior i styrelsen slutar och till hösten när vi tar in nya sjuor i Smart Ungdomsgruppen kommer de också att ingå i den nya styrelsen.
Mötet väljer Julia Gustavsson 8b som ny ordförande med Anton Wesséus 8a som vice. Som ledamöter utses Ida Forsback 8a, Emmie Simonsson 8b, Razmus Rosén och Anna Watson 7b, Nada Abou Nawfal, Hanna Simonsson och Hannah Weliaschitsch 7c.
Ur verksamhetsberättelsen
Man har träffats i styrelsen en gång per månad. Varje vecka har biobiljett lottats ut bland dem som har kontrakt. Man arrangerade hälsodag i skolan under höstterminen, styrelsen har deltagit i Smartaktiviteter vid tre tillfällen i Hässleholm och två i Stockholm, åtta medlemmar deltog i riksungdomskonferensen i Göteborg och i samband med konferensen om Barnkonventionen i Hässleholm Kulturhus deltog styrelsen med utställning hela dagen. Man har också haft ett Öppet hus på skolan. Då bjöds alla föräldrar in.


Mötesdeltagarna gav styrelsen ansvarsfrihet och mötet avslutades.

Top