TJERNOBYl UNGDOMAR UNDERHÖLL i TVÅ AKTER.

EMMALJUNGA. Underhållningen vid/i Björstorp gamla skola utanför Emmaljunga skedde i två akter.

Ännu är det nästan uppehållsväder men efter en stund blev det förflyttning till skolsalen.

Första akten hölls en dryg stund försenad. Paus blev det samtidigt som allt fler paraplyer kom upp som perfekta åskledare i det tilltagande mullrandet. Andra akten skedde i den gamla skolsalen som snabbt fylldes av stående och sittande åhörare. Regnblöta stolar forslades in i skolsalen av arrangören: Björstorp skolans fastighetsförening.

Tillfälligt och provisoriskt regnskydd över piano och artister.

Ungdomarna kom direkt från älgsafari i Markaryd, därav förseningen och helt programenligt inledde de underhållningen på svenska språket med sången ”På läger i Broby”.12 åriga Viktoria spelade fiol, ackompanjerad av avlägset åskmuller. Musik från dragspel och flöjt avlöste varandra allt eftersom allt fler paraplyer sträcktes mot de mörknande molnen.
Lägerchefen Rolf Tillman informerade om solskenshistorier medan regnet föll utanför. Genom gåvor hade två av ungdomarna erhållit tvärflöjt och saxofon. Den musikaliska flickan med tvärflöjt studerar på musikhögskola, men för att klara studierna ekonomiskt behövdes ytterligare en sponsor två år framåt i tiden. Tillman vädjade!

Helt utan förvarning rusade ett antal av ungdomarna ut bland publiken och de möttes hand mot hand och en kram! Alla de 40 ungdomarna sjöng friskt och med inlevelse flera sånger medan sexmanna orkestern ackompanjerade med inslag av exotiskt trummande. Efter en sonat med fiol och piano följde stilla pianomusik av ytterligare en musikalisk förmåga samtidigt som kollekt tog upp till lägervistelsen. Bidraget uppgick till 5 100 kronor.
Snart blev de solskensspridande ungdomarna ackompanjerade av solstrålarna utanför skolfönstren. Ungdomarna tackade för sig genom att samtliga höll upp röda hjärtan som tack för samvaron. Konserten avslutades med Jesus älskar alla barnen, sjungen på svenska språket. På sedvanligt sätt kom ungdomarna ut bland publiken och de flesta fick en nattinatti kram.
Under skyddande tältduk serverades korv och kaffe till besökarna.


Top