Rulla ut gräs - hjälp behövs

 

VITTSJÖ. Arbetet med den nya friidrottsarenan i Västanskogen har kommit långt. Det som just nu är aktuellt är bland annat att rulla ut gräset. Eftersom planerna kommer att användas av samtliga WGIK sektioner hoppas Jörgen Thelandersson som är ordförande i friidrottssektionen att riktigt många frivilliga ställer upp.

Totalt handlar det om 6250 m2 gräsyta som skall rullas ut. Arbetet startar nu på tisdag den 7 aug klockan 9 och beräknas vara klart under fredagen. Varje dag räknar Jörgen med att 1500 m2 gräs kommer att rullas ut.

Poul Andersson som är vaktmästare på arenan, har redan laddat upp med två maskiner som kommer att transportera ut pallarna med gräsrullarna. Sen gäller det att med handkraft ta rullar och lägga dem på plats. Poul menar, att om det inte regnar så väger inte en rulle mer än att en vuxen gott o väl kan ta en under varje arm.

Under fredagen spred Poul ut gödning på den blivande gräsplanen

Från klockan 9 varje dag, kommer gräset att läggas ut och vi önskar se många ideella krafter på IP under dessa dagar så det går snabbt. Om man jobbar dagtid så kommer det alldeles säkert att finnas kvar gräs kvar att rulla ut efter kl.16.00, avslutar Jörgen o Poul.
Kontakta gärna Poul Andersson på telefon 070-675 37 28 för att se om det finns mer kvar att göra och så ni slipper köra dit i onödan.
Vi ser fram emot all hjälp. Ta med vänner och bekanta så det går fort, avslutar Jörgen.


Top