KNUTTARNA TRÄFFAS VARJE ÅR

 

Vecka 31 är bokad framöver liksom den varit bokad bakåt under flera år. Det är då ett antal bestående av tio motorcyklister som samlas för att under en vecka trivas, träffas och fara omkring på delvis okända vägar. I år var rutten delvis förlagd till Vittsjö.

Motorcykelgänget samlat vid minnesmärket vid Höjalen.

 

 

Årets samling var förlagd till Värnamo och därefter blev det kortare eller längre visiter i Falkenberg, Talande stenar, Halmstad och Ugglarp. Dock blev det inget besök i varuhuset Ullared. Fyra av de tio i gänget har dessutom åkte motorcykel i Indien med varierande resultat.

Varje år föräras deltagarna med en ny tröja med tryckta angivelser om färdväg och andra nyttigheter. Deltagarna kommer från Sösdala i söder till Nyköping i norr med inslag från Emmaljunga, Växjö och Vaggeryd. Deltagarnas ålder varierar liksom motorcyklarnas ålder. Persondata är mellan 25 och 75 år där Alf Svensson i Emmaljunga kan anses som ålderman  med sin motorcykel med tillkopplad sidovagn, något yngre än Alf!

Det är dock ingen veteranresa med hojarna där det finns allt från 500 cc till på den tiden modern Vespa.

I Vittsjö blev det uppehåll vid Höjalen där gruppen informerades om den tragiska händelsen för snart 70 år sedan då ett engelskt bombplan störtade. Besök gjordes även vid den krater som bildades då flygplanet störtade.

Top