Karnevalen växer fram

BJÄRNUM. På fredag och lördag är det dags för den årliga Bjärnumskarnevalen. Allt startar på fredagskvällen med festligheter i Folkparken som sen fortsätter med pubafton och underhållning på Restaurang Tre Hammare. Lördagen börjar med karnevalståget från idrottsplatsen genom byn upp till parken. Här tar underhållningen vid genom flera fina artistuppträden. Programmet kan du läsa genom att klicka på reklamen ovan.

Per Eriksson, Bo-Göran Larsson, Leif-Åke Larsson och Olle Davidsson i planeringstagen

Det är bråda dagar för ”gänget” som skapar alla de fina ekipagen som skall ingå i karnevalståget. Vi besöker platsen där allt skapas, en nerlagd fabrik just utanför Bjärnum. Här träffar vi några av de cirka 16 personer som lägger ner många timmar på att ”kläcka” idéer, snickra och måla.

I år har det varit ganska lätt att hitta uppslag, våra politiker hjälper oss verkligen! Detta genom att göra den ena ”grodan” efter den andra, säger en i gänget med glimten i ögat. På tavlan i lokalen kan vi läsa en del förslag, kanske kommer de med i karnevalståget på lördag.

En del av vagnarna som kommer att vara med på lördag

Naturligtvis läggs det ner många timmar men vi har roligt samtidigt. Vi är några som faktiskt varit med i mer än trettio år nu. Man kan säga att vi har viss rutin. Det roliga är att vi ständigt får nya som vill hjälpa till, säger Olle Davidsson, en av eldsjälarna. Att nya medlemmar ansluter sig gör också att karnevalen som redan är en tradition, har chans att fortsätta i många år framöver inflikar Leif-Åke Larsson.

Top