Sköldpadda i Vittsjön

VITTSJÖ. I Storsjön uppe i Jämtland finns ”Storsjöodjuret”. Detta mystiska odjur har till och med fått egen webbsida. Trots ett flertal utplacerade webbkameror har man inte lyckats fånga odjuret på trovärdig bild.
I Vittsjö finns just nu också ett mystiskt fenomen. Flera vandrare har observerat den ovanliga gästen. Flera har också tipsat redaktionen. Om vår herr/fru Sköld kommer att få egen webbsida, återstår att se.

Skillnaden mot uppe i Jämtland, är att vi nu har bildbevis på vårt ”odjur”. Ja, det är faktiskt sant! En ganska stor krabat, som verkar trivas alldeles utmärkt i Vittsjöns för tillfället ljumma vatten. På bilden solar han (eller hon) sig, kanske efter just intagen lunch.

Men är det verkligen så att Vittsjö har ett eget ”Storsjöodjur”? Hur gammal är han/hon? Med tanke på att sköldpaddan Harriet, som var världens äldsta djur, dog vid en ålder av 175 år, så kan man naturligtvis aldrig veta!

Mer troligt är att vårt "odjur" är på rymmen. Med lite list bör han/hon nog gå att fånga in. Ägaren får gärna höra av sig till redaktionen, så skall vi hjälpa till med att tipsa om var herr/fru Sköld varit synlig vid ett flertal tillfällen.

Top