Bjärnumskarnevalen i full gång

BJÄRNUM. Nu är årets Bjärnumskarneval igång för 46-e gången. Den startade i Bjärnumsparken kl 17:30  ikväll, fredag 17/8.  Efter ett välkomnande av kvällens konferencierer Mats Olofsson och Micke Andersen blev det sedan till barnens förtjusning ett rejält godisregn.

Tivolit var igång för att roa barnen och öltältet igång för att roa de äldre.

Lite folk strömmade till i starten men efterhand steg antalet och bord och stolar fylldes. Ett fantastiskt väder för en trevlig och njutbar kväll.

Mats och Micke roade publiken i mellanakterna. Jag uppmanades av dem att ta fram vidvinkelobjektivet för att båda skulle få plats på bild med sina ”nätta små” magar.

Först uppträdde ett antal duktiga, lovande unga sång- och dansartister i tjejgrupperna The Divazz och Banana Kids.

Det är glädjande att det finns så många talangfulla musikaliska ungdomar i Bjärnum.  De var så duktiga att de blev inropade igen och fick köra sina nummer en gång till till publikens jubel.

I mellanspelet meddelade Mats och Micke att en lottring skulle vandra runt bland publiken.

Publiken uppmanades också att samla in utländska aluminiumburkar och burkar som inte passerar vid inlämning så att dessa kan säljas till förmån för BGI. Mats och Micke roade publiken och fick t o m igång vågen av publiken.  På scen fanns även Pierre Alvham, som oförtröttligt spelade med i alla uppträdanden.

Därefter underhåll Lotta Alfredsson och Niclas Brandt med fin, proffsig sång och musik med blandade låtar. Publiken uppmanades av Lotta att önska låtar, som de skulle framföra om de kunde.

Pierre fick också framföra egenkomponerad låt, som han gjorde fantastiskt bra och drog många applåder.

Slutligen strax före kl nio kom stunden då Karnevalsdrottningen skulle krönas.

Fem blyga vackra tjejer tågade in. De ville helst inte bli intervjuade.
Spänningen steg och till sist utropades årets Karnevalsdrottning. Det blev Elina Larsson från Bjärnum. Hon är född 1996 och alltså 16 år gammal.

Drottning och tärnor fick blommor, nallar och var sitt vackert silversmycke i form av en krona designat av Marianne Eldonsson. Drottningen fick dessutom ytterligare en berlock med texten ”Drottning för en dag” av samma designer. Vi gratulerar drottningen och även hennes vackra tärnor !

I morgon, lördag fortsätter Karnevalen med tåg och sedan i Parken.

Top