Familjerally i Vittsjöbygd på söndag

VITTSJÖ. En gammal tradition som föddes på -60 talet. Det var MHF som startade de populära familjerallyna. Just detta med att det var så omtyckt blev också verksamhetens fall. Den lilla MHF föreningen hade problem att bemanna allt som det innebar då ibland fler än 400 deltagare fanns på plats för att köra rallyt, uppger Ebbe Persson. Vi tog helt enkelt beslut att lägga ner hela verksamheten.
Ebbe Persson tog dock med sig tankarna på rallyt, då Wittsjö Hembygdsförening bildades 1976. Ebbe blev föreningen förste ordförande och kom så att vara under de kommande 33 åren. Efter några års uppehåll med familjerally, d.v.s. på sent -70 tal, startade åter verksamheten med fast nu i hembygdsföreningens regi.

 

Dagens rally innebär att man kör en runda på cirka tre mil. Sträckningen är vald så att man besöker natursköna platser. Naturligtvis finns inga som helst krav på hög hastighet, var och en kör i sin takt. Utefter banan finns ett antal kontroller. Vissa av dem innebär ett praktiskt moment andra kan vara några ”kluriga” frågor.
Nu på söndag finns möjligheten att ställa upp. Start sker från Marknadsplatsen mellan klockan 10- 12.  Vid målgången finns möjlighet att prova på att spela boule. Prisutdelning sker cirka klockan 14.

Top