LYCKAT FAMILJERALLY I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Omkring 30 bilar med totalt 88 personer deltog i hembygdsföreningens familjerally i söndags. Färdplanen fanns på karta och dessutom var den tre mil långa banan pilad vid alla vägkorsningar. Först till prisbordet var Tomas Svensson som lyckats bäst med de teoretiska och praktiska proven på de tio kontrollstationerna.

Bild: Familjeplanering inför det rätta svaret på en grön kvist vid hembygdsföreningens familjerally!

Färdsträckningen var över Björkefalla-, Stavshult-, Malseröd-, Gundrastorp till målet/startplatsen som var Marknadsplatsen. Vid ett par stationer fanns två kontroller beroende på svårigheten att få fram funktionärer som ställde upp på ideellt.  Proven vid stationerna bestod dels av teoretiska prov men också av praktiska uppgifter som att kasta pil och slå boll. Hela tiden som tävlingen pågick var det stålande solsken, det var först under prisutdelningen som de första regndropparna började falla.
Det rätta svaret på skiljefrågan var 4 200 gram och rätt tipsrad vid de första fyra kontrollerna var 1, 2, x och 2. Marianne och Bengt Svensson hade huvudansvaret för familjerallyt och prisutdelningen förrättades av dessa båda. Bäst lyckades Tomas Svensson följd av Sten Telander och Mikael Cederfelt. Sammanlagt delades 24 skänkta priser ut de bästa resultaten.

Top