Succé i skolan för Vittsjö GIK

BJÄRNUM. Frågorna var många när tre av Damallsvenskans spelare från Vittsjö GIK informerade 7-klassarna i Bjärnums skola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Vad tänker du på när du spelar?
– Hur mycket tränar ni?
– Vad gör du om 10 år?

Spelarna var inbjudna av skolan och SMART Ungdom. I slutet av veckan skall eleverna skriva sitt kontrakt om ett rökfritt högstadium.
Du måste sköta dig på alla sätt
– Man kan inte kombinera elitidrott med rökning och sprit, sade Danesha Adams (som avgjorde med sitt 2-1-mål på straff mot Kristianstad i torsdags) med eftertryck. Då kan du inte prestera på topp. Jag har kämpat hårt i USA. Först spelade jag i Kalifornien, sedan Chicago och Philadelphia. När den amerikanska ligan lades ner kom jag till Sverige. Det är utvecklande för mig att spela i Vittsjö. Vi har presterat bra.
– Jag började spela fotboll i Bjärnum, sade Erika Martinsson. Robert Grandén fick mig att börja i Vittsjö. Man måste leva hälsosamt i allt man gör. Annars orkar man inte.
– Jag har spelat 22 landskamper för Holland, berättade Mandy van den Berg. Man måste sköta sig på alla sätt. Annars blir det inga framgångar. I Vittsjö kan jag utvecklas. Det är ett stort lyft för mig. Jag måste bli bättre i min högerfot. Ni här i aulan är i ett viktigt skede av livet. I sjuan kan livets framtid avgöras. Satsa på skolan, sov bra, träna och lev ett bra liv.
Vad tänker du på när du spelar?
– Hela tiden tänker jag på att slå enklaste passningen, sade Danesha efter att ha tänkt en stund.
– Det gäller hela tiden att vara bättre än den motståndare som står närmast mig, fortsatte Mandy.
– jag vill underlätta för lagkamraterna, sade Erika.

De berättade för de frågvisa eleverna att Vittsjös spelare tränar fem dar i veckan, ibland flera pass om dan. Det krävs för framgång. Man får inget gratis.
År 2022
- Då har jag slutat spela, trodde Danesha. Jag är tillbaka i USA där jag har startat en ny liga säger hon med sitt typiskt självsäkra leende.
-Då spelar jag fortfarande fortsatte Erika. Jag har ett bra jobb vid sidan om fotbollen och ett hus.
- Jag har spelat i landslaget i Brasilien under OS 2016, hoppades Mandy och spelar fortfarande elitfotboll i en bra liga.


 

Top