Gubbträff blev så mycket trevligare....

VITTSJÖ. Jag var egentligen på jakt efter ”gubbligan”. Gänget som ofta hänger utanför Vittsjöfiket med en kaffekopp o löser världens alla problem, o naturligtvis vet allt om allt o alla. Tänkte mig i detta illustra sällskap få en o annan ”input” till några kommande trevliga artiklar för www.vittsjobjarnum.nu. Tyvärr hade de grånade männen redan lämnat sina ”ljugarbänkar” utanför fiket. Eftersom en o annan regndroppe började falla slogs jag av tanken att ”klenisarna” säker dragit sig inomhus. Tyvärr fann jag inte dem inne hellre. De hade säkert dragit hemåt, "chefen" hade inte gett mer tid, svagt!
Inne på Vittsjöfiket mötte jag i stället ett härligt gäng. Samtliga lystrar om man ropar efternamnet Jansen.

Jag fick en trevlig pratsund med Nikolaj, Stine och Ricke. Lite senare också med Silje (10 månader).
Nikolaj berättade att han just återvänt till Vittsjö och börjat jobba vid Linds Bygg, han trivdes alldeles förträffligt. Just detta att arbeta med händerna och se resultat av sina arbeten är jättekul. Jag bor just nu ute i Hästhult o trivs alldeles förträffligt. Stine, har ”emigrerat” till vårt grannland Norge, och var för tillfället på besök tillsammans med dottern Silje, i Vittsjö. Norge är fantastiskt, jag bor ganska nära Svinesundsbron, på en plats som heter Fredrikstad. Där finns också skogar, sjöar ja det är helt sagolikt beskriver Stine. Lillasyster Ricke är till början lite blyg. Efter ett tag berättar hon att hon just nu jobbar i Bjärnum. Närmare bestämt på Lyckåsa. Hon tycker att nuvarande arbete i disken kanske inte riktigt är det hon vill fortsätta med. Ricke berättar, att hon just nu inte är helt på det klara med vad hon kommer att ägna sig åt i framtiden.


Efter ett tag vaknar lilla Silje. Denna 10 månader lilla tjej, stal sedan med sin charm, all vidare konversation. En snabbvisit på Vittsjöfiket, som blev en mycket trevlig dryg timme!

Top