JULSÅNGER I BLÅ SALEN

VITTSJÖ. Med sången Gå Sion din konung, inleddes samlingen i Skansenhemmets Blå Salen då Wittsjö hembygdsförening ordnade en eftermiddag med julsånger och musik. Kapellmästare Curt Nilsson tyckte det var mysigt med snö på marken medan flingorna föll men den rätta förtjusningen inföll inte riktigt .

De båda körerna som sjöng, spelade och underhöll i Blå Salen i Skansenhemmet.

Curt Nilsson presenterade kvällens sångvärdinna, Marie Bengtsson men kapellmästaren var det som höll mest i talet med sina humoristiska inlägg och kommentarer. Sångarna kom från hembygdsföreningen samt Verumskören som började med gemensamt framträdande med sex musiker. Gruppen fortsatte med Bjällerklang där bjällerkransen gav extra klang. Upp emot 100 personer i alla åldrar lyssnade och sjöng med i När ljusen tändas.
Orkestern fortsatte med Adventssång följd av visan om Rudolf och därefter visan om sjömannen på en söderhavsö.  Ett potpurri med julmelodier på 15 minuter genomfördes på mindre än den utannonserade tiden. Under fikapausen var det god åtgång på lotterna i lottringar med bland annat utsökt smakliga vinster.

Sång- och musikerflickorna Malin & Marie Bengtsson sjöng och spelade flera visor innan Verumskören fortsatte med ett par lånade ”tanter” för att fylla upp de kvinnliga rösterna. Körerna fortsatte med den utsprungna rosen och en stjärna.
Curt Nilsson överlämnade en ros de äldsta boende på Skansenhemmet och tände ett ljus för dessa båda samt till den idoga och tjänstvilliga personalen. Rosor fick även de båda musikaliska sångarflickorna som oförtjänt kallades ”tanter”! Konserten avslutades med Nu tändas tusen juleljus och orkestern tackade med den numera ganska välkända bugningen.

Några av de äldre besökarna som lyssnade till Julmusik och julsånger i Blå salen.

En grupp av äldre besökare gladde sig att åter höra de gamla kända melodierna som tillhör julhelgen.
De båda uppskattade sångar- och musiksystrarna Malin och Marie under fikapaus mellan framträdandena.

Top