SKIDMOTION I UBBALT

VITTSJÖ. Den som önskar träna i skidspåret för motionens sak eller den som önskar träna upp sig inför Vasaloppet har alla möjligheten vid Golfbanan i Ubbalt.

Det kan bli lika mysigt vid Golfbanan som under Keimpeloppets dagar 1984.

Redan på torsdag den 6 finns preparerat skidspår där golfbollarna under sommaren haft sitt eldorado. Golfsäsongen är förbi och nu gäller skidsäsongen. Hästhult AIK tillsammans med Golfklubben har preparerat ett lagom motionsspår.
Med hjälp av en snöskoter har skidspåren preparerats med lagom djup och bredd som skall passa alla skidåkare. Den kuperade banan har en längd på tre kilometer men det möter inget hinder att åka flera varv. Prognoser och förutsägelser tyder på att snöflingor på flingor kommer att fylla på spåren men preparering sker efter snöfall för att göra glidet perfekt. Banan är öppen för alla sorters motionärer men vandring i spåren undanbeds.
Golfklubbens parkering kan utnyttjas och då är det endast ett lagom stenkast till banans start andra sida Verumsvägen. Den som åker motionsslingan i och efter skymning rekommenderas pannlampa.

Top