HÖGTIDLIGT FIRANDE AV LUCIA I VERUM

 

VERUM. Firandet av Luciahögtiden i Verum kyrka har pågått i över 40 år och traditionen upprepades även i år. Ingen trafikant kunde undgå att se Bygdelagets alla marschallerna som lyste upp hela vägen fram till kyrkan. Utanför för kyrkporten paraderade ungdomar välkomnande med lysande och brinnande facklor. Årets Lucia var Tindra Dahlberg, Verum.

Luciaföljet vid sitt uppskattade och trevliga framträdande i Verum kyrka

Eter klockringningen dämpades ljuset i helgedomen och Luciasången ljöd allt starkare efter hand som Lucia följet med stjärngossar skred fram mot koret. Organisatör för Luciahögtiden var Curt Nilsson som med sedvanlig bravur hade planerat hela programmet. Det framfördes bland annat Det lilla ljus, Gläns över sjö samt Stilla Natt. Stjärngossarna berättade genom sång om Staffan Stalledräng.

Carl- Olof Danielsson höll Luciaandakt som inramades av psalmer. Under en av psalmerna upptogs kollekt till Furuboda ungdomsgård och den gav nära 2 000 kronor.

Till minne av massakern i USA tändes ljus och åter ljöd Låt mig få tända ett ljus. Anders Paulsson tolkade besökarna tack för den fina högtiden med ljuståg, sång och musik. Han betonade att det en vacker tradition som var värd att hålla levande i den lilla men livaktiga byn. Blommor och presenter delades ut till de medverkande i programmet. Luciaföljen lämnade helgedomen i procession med applåder från de 110 besökarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sofia Larsson och Marie Bengtsson tände ljus och sjöng till minnet av massakern i USA.Top