Lions avslutade 2012

VITTSJÖ, BJÄRNUM. På fredagskvällen avslutade Lions första delen av verksamhetsåret 2012- 2013. Klubbens president, Sven-Ingvar Persson tackade medlemmarna för ett bra halvår. Kvällens hedersgäst, Ebbe Persson tackades speciellt för de insatser han gör för webbtidningen vittsjobjarnum.nu. Ebbe gratulerades även till att han blivit utsedd till årets Vittsjöbo. Sven-Ingvar konstaterade att väldigt mycket jobb har lagts ner, mycket har hänt och att klubben därmed kunnat stödja med pengar både lokalt, nationellt och internationellt. Därutöver har två ungdomar, en från Bjärnum och en från Vittsjö premierats till internationellt läger. Ungdomarna kommer vid klubbens möte i januari berätta om sina upplevelser.

Lions klubb lever efter värderingarna Träffas, Trivas och Tjäna. Under hösten har medlemmarna i hög grad tjänat och detta har skett under trivsamma former. På fredagskvällen var det dags att Trivas riktigt ordentligt. Självklart betalar medlemmen ur egen plånbok vid dessa trivseltillfällen. Naturligtvis så här nära inpå jul, var det julbord som stod på menyn.

Mätta och belåtna efter det fina julbordet från Munskänken vidtog underhållning. Klubbens egen trubadur Gösta Kållberg underhöll med flera visor.

Lionsvisan beskrev i texten vad klubben hunnit med under halvåret. Med tanke på vad klubben gjort blev det en ganska lång visa. Därefter följde bland annat en Bellmanvisa och visan om storken Ibrahims tveksamma äventyr i Sverige.

I januari är det dags för nya tag i klubben. Naturligtvis kommer det att bli julgransinsamling, den infaller den 13:e januari. Sedan följer aktiviteter vid sportlovet, glasögoninsamling, växtbytardag, en ny aktivitet kallad ”cykla för livet” och givetvis Vittsjödagen.

 

Top