RINGKLOCKAN VÄLKOMNADE TILL GAMLA SKOLAN

VITTSJÖ. Egon Nilssons (Egon på stationen) barn, ingifte, barnbarn och barnbarnsbarn var under helgen samlade i Vittsjö för att högtidlighålla avlidne Egon Nilssons 100 års dag den 1 mars . Han var vid sin bortgång 95 år.

Egon Nilssons ättlingar samlade för återträff i den gamla småskolan.

Äldre årgångar av befolkningen kommer nog ihåg ”Egon på stationen” där han skötte in- och utlämning i godsmagasinet. I museet visades också Egon Nilssons gamla tjänstemössa med emblem.
Ättlingarna till Egon Nilsson samlades på Furuliden för måltid innan det var dags för kortare vandring till den gamla småskolan där Egon Nilssons tre döttrar hade sin skolgång. Flickornas hem låg endast ett lagom stenkast från dåvarande skolan.
Vid ankomsten till skolan välkomnades de av den gamla skolklockans ringning innan ingång skedde till lärosalen. De gamla dubbla skolbänkarna av trä provsatts av den yngre generationen innan rundvandringen fortsatte även i lärarbostaden som numera inte har så stor likhet med en lärarbostad. Hembygdsföreningen hyr lokalerna som helt är inrättade för museums ändamål.
Ättlingarna fortsatte sedan till kyrkogården där blommor lades ner på föräldrarnas gravplats.

Top