Dagens bilar är både opålitliga o livsfarliga!

I flera kända media kan vi nästan dagligen ta del av hur illa dagens bilar beter sig. Bil körde in i stolpe, bil körde av vägen, bil krockade med hus, bil körde in i stengärdsgård, bil körde in i wire- räcke. Ja, detta är faktiskt bara några exempel på det vi tyvärr, alltför ofta tar del av i media. Men handen på hjärtat, såhär betedde sig inte bilar förr!

En mycket pålitlig bil som inte kan drabbas av något "virus"

Kan undra om det finns någon statistik över vilka bilmärken som är opålitligast eller mest aggressiva?
Visst kan vi se dessa tråkiga och livsfarliga bilar även i vår bygd. Jag tänker på de arma stackare som nästan varje dag, på Hårsjövägen, tvingas passera Vittsjö skola i hög fart. Tänk dig själv, att sitta i en bil, vara väl medveten om 30- fartgränsen, men tvingas åka med, då bilen fått för sig att passera sträckan i hög fart. Att sitta där som ”passagerare bakom ratten” och inte kunna påverka något. Hemska tanke!

Även du har säkert noterat skräckslagna ”passagerare bak ratten”, vinka lite uppgivet då deras bil i hög fart passerat ”skospetsarna” på fotgängare, vid övergångsställen i byn.
Troligen har även du åkt utmed väg 117 mot Hässleholm en tidig vardagsmorgon. Här förekommer nästan dagligen ett annat ”nybilsfenomen”. Detta grundar sig i att moderna bilar påstås vara väldigt morgontrötta. Detta tar sig uttryck i att bilen är mycket svårstartad just på morgonen. Naturligtvis är detta tråkigt, men det blir ”sju resor värre”, då bilen väl startat. Då tvingas den arme stackaren till ”passagerare bakom ratten”, uppleva att bilen gör den ena vansinnesomkörningen efter den andra utmed väg 117. Kan inte vara roligt att komma fram till arbetsplatsen med en puls på upp mot 180!

Med vetskap om att dagens moderna bilar till stor del styrs av en dator, kanske detta är förklaringen till bilarnas oberäkneliga beteende. Kan det vara ett virus som smittat vissa bilar?Vill du vara på den säkra sidan, slippa alla dessa obehagligheter, köp då gärna en lite äldre bil. Den saknar alla nymodigheter o andra påfund som tvingar in dig i obehagliga och uppseendeväckande situationer. Det var bättre förr, då vi hade möjlighet att kontrollera både gaspedal o broms. Då var det jag som körde bilen o inte tvärt om.

Top