VITTSJÖ VATTENSKIDKLUBB OCH SJÖSTUGAN ÄR ETT.

VITTSJÖ. Vittsjö vattenskidklubb har haft sitt årsmöte på Sjöstugan – var annars? Jag hade bjudit in mig själv för kunna berätta om årsmötet och de starka banden mellan VVSK och det mycket folkkära sommarkaféet med en strålande utsikt över Vittsjön.
Sjöstugan är ett aktiebolag och helägt av VVSK. Klubben tog över ägandet och driften 1989. Kaféets historia finns beskriven i Claes Ruderstams välskrivna och vackra bok ”Vittsjöluft”.

Årsmötet blev snabbt avklarat eftersom alla punkter var väl förberedda. Valen förflöt utan några invändningar. De olika funktionerna i föreningen fick en del nya befattningshavare. Den mest ”synliga” förändringen är att Dina Gutrad nu är Vattenskidklubbens ordförande. Föreningen har cirka 90 medlemmar. Många är inte aktiva utan stödmedlemmar. Årsavgiften är 100 kronor för enskild och 200 för en familj. 
Det gångna årets verksamhet redovisades. Man har under vecka 26 anordnat den årliga vattenskidskolan för ungdomar. Den var lyckad och lockade både nya och gamla deltagare.
20 ungdomar i åldrarna 7-15 år deltog. Många av deltagarna återkom under resten av sommaren för att träna sina färdigheter på sjön. En bra plantskola för att föreningen åter ska bygga upp en stabil ungdomsverksamhet. Juniorer har deltagit i tävlingar som inbringat sju medaljer till klubben.
Föreningen premiärmedverkade i Vittsjödagarna med att driva ett mat och öltält vid sjön. Där bjöds underhållning för barn och vuxna. Gemensamt med byns traktörer anordnades krogrunda. Kvällen avslutades i tältet där man bjöds mat, drycker, dans och livemusik. Medverkan i Vittsjödagarna är en naturlig insats för klubben. Läget vid sjön nästan kräver det. En upprepning i år är säkert mycket välkommen.  
Man har även återställt gräsplanen efter skadegörelsen när lusthuset vid sjön sprängdes. Klubben har en egen hemsida och en sida på Facebook. Där kommer nog information om tider för de olika aktiviteterna den kommande säsongen att finnas.

Café Sjöstugan öppnar traditionsenligt under valborgsmässoafton den 30 april. Detta år
arrenderas rörelsen av Jessica Rosén och Fredrika Karinsdotter. De har båda tidigare erfarenhet från arbetet på kaféet. Förhoppningsvis blir det en fortsatt god affär för Vattenskidklubben så att vittsjöborna får behålla sin sommarguldklimp. Att det finns en framtid för Sjöstugan borgar det fina läget och upplägget för. Då gäller det för oss vittsjöbor att vi bjuder våra gäster och oss själva på våfflor med grädde och dryck därtill. 

Top