FESTLIGT FIRANDE AV MIDSOMMAR I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Regnskurarna uteblev men det gjorde inte midsommarfirarna som strömmade till gräsytan vid Gåsadammen där midsommarstången pekade mot de stundtals mörka molnen. Uppskattningsvis kom det omkring 300 besökare till denna traditionella fest som började på platsen 1963, för att trivas och kanske för någon form av återträff.

Det var liv och organiserad rörelse kring midsommarstången vid Gåsadammen.

Idel glada miner noterades då alla hade kommit för att ha en trevlig stund med högsommarvärme. Alla gladdes i förväg av det fina vädret och troligen var det endast en besökare som synligt tog med sitt paraply, i fall om! De äldre, i så där lagom ålder hade en pratstund medan de yngre fann det gemytligare att delta i någon av de skämtsamma tävlingarna.

Försångare och lekledare var mor och dotter, Lotta och Felicia Glimmergård som lyckade få igång ett par ringar av yngre och lite mer yngre deltagare kring den sommarlika stången. Det blev de traditionella ringlekarna Räven som raskar och de vackra flickorna. Intresset för lekarna höll i sig och det förmärktes inte någon avfälling. Lekarna kring midsommarstången avslutades med karusellen!

Åskådarledet hejade på de bollsparkande som sökte mål!

Några fotglada försökte sparka boll i tillfällig målfålla, några försökte med frisbee i tunna och några försökte lägga puzzel på gräsytan.

Lite handräckning inför de trevande stegen med styltor.

Flera andra lekar fanns för de som hade leklynnet på topp denna dag. De som var minst intresserade av det som bjöds var en flock ankor och gäss som betade gröngräset utan att bekymra sig för stoj och stim den andra sidan grusgången.
GIK var arrangör för festen och frestade med chokladhjul samt lotteri där ål var högvinst utan garanterad vinst vid lottköp!

Nellie och Annie, ett par unga besökare som trivdes vid midsommarfirandet.

Vittsjö drar antingen det är Vittsjödagarna eller midsommarfirande. En viss stimulans är väderleken och den var positivt inställd till båda arrangemangen. Flera aktiva föreningar och organisationer har en hel del att bjuda på framöver i fråga om arrangemang som kan vara intressante och givande. Du kan säkert finna något som intresserar just dig! Vittsjö kan!

Top