SJU KILO FÄRRE FISK I HÅRSJÖN

HÅRSJÖN. Stränderna runt Hårsjön, väster om Vittsjö logerades av över 30 sportklädda personer försedda med varierande modell av metspö. Alla med napp i sikte. Den västliga vinden gav små krusningar på vattenytan och denna vindriktning anses sedan gamla tider den mest gynnsamma för mete.

Fyra unga metare samsas om platsen på bryggan. Det är Nathalie Cederfelt, Maja Storm, Kajsa Storm och Emilia Henriksson.

Det var 47:e året som denna sport idkades vid Hårsjön, arrangerad av Hästhult AIK. Inte helt oväntat var det Sven- Erik Johannesson som drog upp mest fiskgram från sin speciella fångstplats.

Titta jag har fått en fisk! Inte var den stor men tidigare bosatt i Hårsjön!

Fiskbeståndet av mört minskade med cirka sju kilo fisk, de flesta av ”ansjovisstorlek” och för någon metare tändes hoppet då en gädda slog i ytan. Hoppet försvann samtidigt som ringarna på vattnet. Till en början av det två timmar långa passet besvärades de strandsatta av små ettriga blodsugare men de blåste iväg då vinden ökade.

Någon hade spö med ”ordinär” längd medan andra hade försett sig med fyra meter långa spön för att komma utanför den förrädiska och närgångna vassen som hade osmaken att söka sig till den agnade kroken.
Totalt delades det ut priser till mer än varannan tävlande. Bäst i resultat i gram räknat hade Sven-Erik Johannesson med 1 358 gram, 2. Emilila Henriksson 596, 3. Pelle Hansson, 4.Susanne Storm, 5. Knut Hansson 403 gram.
Vågmästare var Joakim Henriksson medan Petra Storm Henriksson var utdelare av priserna.

Top