ALLSÅNG ÖVER VITTSJÖN

VITTSJÖ. Sången från drygt ett hundra par stämband ljöd över Vittsjön då hembygdsföreningens sångare och musiker inbjöd till allsångsträff vid Sjöstugan. Premiär var det för Jonny Olofsson som ledare för allsången medan Marie Bengtsson hade vanan inne som frisk och trevlig konferencier.

Underhållspatrullen vid Sjöstugan.

Mest jäktade var personalen på café Sjöstugan som skulle servera våfflor till alla besökarna men det löste sig med raska steg upp och nerför trapporna.  Marie Bengtsson svarade för preludium som solist i en visa om Vittsjö. För säkerheten mot nederbörd hade tältet rests men det fyllde sin uppgift som skuggande tak över sångare och musiker medan solskenet värmde och strålade liksom alla medverkande.

Hängbjörkens löv intill ”estraden” försökte fladdra i takt med sången men höll sin egen takt! Allsångsbladen kom fram då det proklamerades om Drömmen om Elin, följt av Lörda hela veckan, fast det var söndag! Det två gästartisterna Lennart och Helge från Borås och Munkedal sjöng och spelade som underhållning till lyssnarna. Det blev både Flottarkärlek och Tyrolerhatt. I orkesterdiket fanns dragspel, fiol, bas och saxofon medan Jonny Olofsson drog omkring och frestade lyssnarna att upplåta sin stämma!

Sångbladet kom till bra användning då inte alla kunde slagdängorna utantill medan Juhani & Son skötte ljudanläggningen till belåtenhet.

Underhållningsgruppen avslutade med Man ska leva, och tackade för sig med unison bugning! Det uppskattade programmet var slut och besökarna vandrade hemåt med refrängen: minnen kvar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jonny Olofsson frestar en besökare att delta som solist i allsången.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma & Anders Larsson var två av de drygt 100 deltagarna vid allsången.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Bengtsson var proffsig både som solist och konferencier.

Top