MALAFLICKORNA I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Malaflickorna med ursprung från Mala inledde sin sångunderhållning med ”Dagen är vaken” samtidigt som kvällssolen lyste in i församlingshemmet. Det var systrarna Camilla, Cecilia och Christina, födda Johansson och fortfarande Johansson nu med bostadsorter i Nävlinge och Hässleholm.

”Malaflickorna” Christina, Camilla och Cecilia vid konserten i Emmaljunga.

”Malaflickorna” berättade att deras premiär som triosångare skedde vid en fest för många år sen vid ”Mala stenar” där de också begåvades med sitt artistnamn. En visa av Fröding ingick i kvällens repertoar liksom diktläsning och en sedelärande historia. Vidare blev det sång om Lyckliga dagar som rann i väg! Mer känd visa var Uti vår hage…

Efter kvällsandakt av Carl-Olof Danielsson kom sången om den som gått under stjärnorna, av Lagerqvist. Samtidigt som sången Bro över mörka vatten förmedlades till lyssnarna började några få regndroppar att falla mot uppsugande växtlighet. Församlingshemmets ”allt i allo” Karin Bland överlämnade kyrkligt blomster till de tre artisterna som tackade med en extra visa. I det kyrkliga församlingshemmet bjöds också på kyrkkaffe av värdinnan.
De två närmaste ”Musik i sommarkväll” med kyrkligt arrangemang blir den 7 aug i Verum kyrka och den 13 aug vid Sjöstugan i Vittsjö.

Top