Lions startade nytt verksamhetsår

VITTSJÖ BJÄRNUM. På torsdagskvällen hade Lions Club Vittsjö- Bjärnum uppstart för det nya Lionsåret. Som vanligt var medlemmarna samlade på Wittsjöskog, som är klubbens mötesplats. Den tredje torsdagen varje månad kommer man att samlas för att bland annat få underlag för olika aktiviteter klubben kommer att genomföra. Verksamheter som ljushögtiden vid Allhelgonahelgen, i både Bjärnum och Vittsjö, julmarknaden i Vittsjö, är några exempel på vad medlemmarna nu börjar planera.

Under mötet blev Sven-Ingvar Persson omval som president. Det är nu hans uppgift att leda de drygt 35 medlemmarna i klubben fram till juni månad nästa år. Under kvällen förrättades även val till olika kommittéer. Det är ett mycket ambitiöst program som medlemmarna nu har framför sig.

Ledstjärnan för Sveriges alla Lionsklubbar är ”För samhällsansvar och livskvalitet”.

I Vittsjö-Bjärnumsklubbens vision finns bland annat att läsa; ”Vi uppnår våra mål genom att fortsatt stödja och värna våra nuvarande samarbetspartners, samtidigt som klubben har en intensiv vilja att tänka i nya banor. Kreativitet och nytänkande bemöts därför alltid positivt. Äldre medlemmars erfarenhet blandas passande med nya medlemmars ibland ”tokiga” idéer.” Kanske är det denna inriktning som gjort att klubbens medlemsantal faktiskt har fördubblats på några år.
Av de medel man under det kommande året kommer att arbeta ihop, eller samla in, kommer en tredjedel att tillfalla verksamheter lokalt i Bjärnum och Vittsjö. Främst då till ungdomar och äldre. En tredjedel går till nationell verksamhet, där klubben stödjer bland annat barndiabetesfonden. En tredjedel går till internationell hjälpverksamhet, där man stödjer en skola i Nepal samt medverkar med stöd i nödsituationer och katastrofer runt om i världen.

Är du intresserad av att veta lite med om Lions, gå då gärna in på Lions Clubs Sverigesida http://www.lions.se/ här finns beskrivet vad Lions handlar om.

Vittsjö-Bjärnumsklubben består idag av både män och kvinnor. Är du nyfiken eller kanske intresserad att bli medlem, är du välkommen att besöka ett av våra möten. Du binder dig inte för något. Visar det sig efter detta ”prova på” möte att detta inte är något för dig, är det helt ok. Skulle du efter det första klubbesöket vilja bli medlem är du naturligtvis välkommen.
Kontakta gärna Sven-Ingvar Persson 0451-221 18 eller Claes Brauer 0706 993623 så ger vi mer information.

Top