Fullsatt då Gunhild Carling gästade Ateljé Götesdotter

BJÄRNUM. På torsdagskvällen gästade Gunhild Carling Swing Band Ateljé Götesdotter. Det var en trio, som kvällen till ära förutom Gunhild bestod av hennes bror Max Carling samt Hans-Inge Magnusson. Som vanligt då det gäller Carlings musik, blev det en dryg timma präglad av enormt mycket energi och spelglädje.

Bandet skapade snabbt en magisk stämning i den fina lokalen vars väggarna är prydda av fantastiska konstverk. Publiken bjöds bland annat på en blandning av jazz och blues. Även en del hämtat från 20- och 30-talens varietévärld stod på repertoaren. Publiken kände igen många fina gamla låtar. Några var av Duke Ellington.

Under framförandet hann Gunhild sin vana trogen traktera flera instrument som trumpet, trombon och blockflöjt. Även hennes bror, Max Carling är en musikalisk mästare. Förutom klarinett spelade han också saxofon. Hans framförande av ”The lime house blues” på violin var helt sagolikt.
Återigen har Gunnel Götesdotter lyckats med att sätta Ars Divina och Bjärnum på kartan. På tur som nästa gäst står Ann-Louise Hanson den 1 september.

Top