VITTSJÖ GIK:s LOPPIS PÅ WIWOOD.

VITTSJÖ. På lördagen genomförde Vittsjö GIK sin loppmarknad på Wiwood. Tillströmmande intresserade var stort – precis som det brukar. Det är nog bara Vittsjödagarna som kan ta upp kampen om publikstorleken när det gäller evenemang i Vittsjö.

Många var intresserade besökare och många hade även tagit med sin inköpslust. Man tittade på varorna, valde, betalade och bar iväg till de väntande bilarna. I parkerade bilar leder VGIK klart i kampen med Vittsjödagen.

Vår meste auktionist, Jan Rosén, var tillstädes och gjorde vad han kunde för att pressa upp slutpriserna till maximum. Den röda färgen på hängslena gjorde nog sitt till för att frammana kämpaglöden mellan budgivarna.

Janne Rosén i krämartagen.

Vittsjö GIK har säkert ett stort behov av tillskott i sin kassa. Därför känns det helt korrekt och sympatiskt att se så många vittsjöbor och tillskyndande öppna plånböcker och portmonnäer. Vid min okulära besiktning av innehållet i utbudet blir jag förundrad över vad folk gör sig av med. Vid min ålder finns nämligen den inlärda känslan för sparsamhet kvar. Därtill kommer olusten att helt igenom funktionsdugliga och fortfarande vackra saker, som blir kvar efter auktionen, kanske hamnar på tippen. Slit utgår då för min del i uttrycket ”slit och släng”. Vi har ju inte hunnit slita ut grejorna än. Trösterikt är då vissheten att intäkterna för det som återfår sin användarstatus har sålts och därigenom bidrar till att våra fotbollstjejer kan få kämpa för en god placering i den allsvenska serien. Dagens loppis är således ett litet bidrag till deras möjliga framgång. Väl mött  imorgon på Idrottsparken. Ju fler vi är desto mer hörs vi och desto mer stöd ger vi. Nog kan vi väl ändå nå upp till 12-1500 entusiaster.


Många var budgivarna.


Det är säkerligen inte storpolitik dagens värd Patrik avhandlar med sina samtalspartners i skuggan av den gamle diktatorn.

Top