Vittsjö fritidsgård fyller 5 år på fredag!

VITTSJÖ. Nu på fredag fyller Vittsjö Allaktivitetshus och även Vittsjö Fritidsgård 5 år. Tanken är att detta skall firas genom att alla besökare bjuds på tårta mellan klockan 10 och 17. Andreas Malm och Ewa Wendt välkomnar! För mer information Klicka här!

Det var den 6;e september 2008 som dåvarande kommunalrådet Bo- Anders Thornberg invigde byggnaden till sitt nya namn, Vittsjö ”Allaktivitetshus”. Tanken var naturligtvis att namnet därmed skulle vara ett signum för alla de aktiviteter som är möjliga att genomföra i denna byggnad. Samtidigt skulle då också den gamla benämningen ”Vittsjö Medborgarhus”  tas bort.

Nu blev det inte riktigt så, för de envisa Vittsjöborna ville annat, fortfarande efter fem år, kallas byggnaden i folkmun för Vittsjö Medborgarhus och så kommer det säkert att förbli.

Det lite komiska är att det verkar som även kommunen nu ”gett upp” försöket till namnändring. På deras hemsida benämns byggnaden idag för ”Medborgarhus”, samma gäller för information om byggnaden som finnas att tillgå på söksighten ”Hitta.se”. Dessutom finns den tydliga texten ”Medborgarhus” vid byggnadens entré. Oaktat namn fyller Vittsjö Medborgarhus idag det fina syfte våra folkvalda hoppades på 2008.

Så nog är det så, det är Vittsjö Fritidsgård, belägen i Vittsjö Medborgarhus vi har anledning att fira på fredag!

Top