Hampus dagbok från sommaren i Ungern

BJÄRNUM. Hampus Svensson från Bjärnum fick ett stipendium från Lions Club i Vittsjö-Bjärnum och här redovisar han sin dagbok från resan.

8 juli Dag ett i Ungern, denna dag består av shopping och lite guidning sedan var det att bli upphämtad av Peters pappa och ta sig till deras Town och bo där. De har två hus, ett i Budapest och ett i den lilla Town, när jag väl hade fått upp bagaget så var det middag. Det blev pizza och Cola. Vi åt i byn och satt utomhus, hur mysigt som helst.

9 juli Dag två bestod av att åka till en vattenpark som var hur rolig som helst, älskar vattenparker. Efter att vi stannat där i några timmar beslöt vi oss för att åka hem för att käka middag och att chilla. Senare på kvällen så kom fyra av Peters tjej kompisar till huset och vi spelade de roligaste spel jag har provat. Det slutade med att kl 0.00 så gick jag och lade mig för hela jag bara ville sova medans de fortsatte.Hampus till häst
10 juli Dag tre handlade om hästridning och jag som är rädd för dem blev lite skeptisk till dem. Men jag tog mig i kragen och satte mig på hästen och så bar de av. De började först med att leda den lite smått, sedan så gick vi ut på det stora fältet och där så fick jag testa på att rida hästen själv vilket var lite panikslaget för jag visste inte hur man styr en häst. Efter hästridningen i några timmar så bar det iväg och käka. Jag har smakat deras gryta och det var inte min smak för att det var insidan av komagen, Eewwh, så jag tog kalkon stoppad med ost och pommes (gott) men efter detta så bar det hemåt.

11 juli Dag fyra var rätt kul för sonen Peter i värdfamiljen skulle åka på läger i Danmark och han hade inte packat ännu. Det blev att vi först stack till en sjö och skulle bada men de blev inte så. ”Gör” det var kallt (enligt mig) så vi gick på stan och käkade hamburgare och bara chillade. När vi åkte hem så åt vi glass. Väldigt go glass har dom.

12 juli Fredagen var nog roligast vi gick upp vid halv sju och jag fick middag och sådant av deras pappa. Maten bestod av toast. Sedan var de för att lämna mig hos en annan tjej med liten packning för två dagar, och efter att jag sagt hejdå till Peter eftersom han skulle till Danmark, så blev de att stiga in. Sen fick ja lite varm choklad och så började vi snacka. Hon hade en besökare från Indien som var jättetrevlig. Efter detta så begav vi oss för att käka tårta och glass (himmel riket). Så när vi proppat i oss detta, åkte vi till medeltidsfestival och man kunde gå upp och kolla på slottet så vi gick upp för ett berg eller de kändes som om vi besteg ett berg. Vi testade på bob, det var askul. Efter detta så blev klockan typ halv sex så vi åkte till Budapest för att släppa av mig för jag skulle sova hos Peters syster Anita så iväg till ”West end” där ja mötte henne och hon hade inte slutat jobba så jag gick runt i butiker i en timme (kuul) och senare på kvällen så blev de pizza och poker med några av hennes killpolare mycket trevliga var de.

13 juli Och då är vi på lördagen och nu ligger jag här i en soffa (stor soffa) i Budapest och skriver dagbok. Dagen kommer bestå av att vi ska till sjön och bada, sola och chilla vilket ja kommer se fram emot otroligt mycket. Ligger just nu på en strand med massa roligheter som jag ska snart testa där är hinderbana, klättervägg, nån balansboll, en leksak i vattnet som liknar ett par revben. Här är så skönt att bara ligga och sola. Ska snart bada tänkte ja.

Åker till 14 dagars läger

14 juli Då var det söndag ja. Detta innebär att jag åker till lägret idag. Det ska bli så kul att träffa de andra och träffa Barbra och Shail som jag mötte innan i veckan, otroligt roliga människor var dom. Vet inte om värd föräldrarna packar eller om dem bara springer rundor som ett par höns, men just nu sitter jag i deras ena hus och väntar på att vi ska åka vidare till den lilla byn som dom har sitt andra hus i. Vill bara ha min väska och mina kläder igen. Jag måste komma ihåg att ta med dom tvättade kläderna också annars så blir de inte så bra. Nu är jag på väg till lägret, klockan är 11.41, mina shorts har spruckit i kanten xD.

Första dagen på lägret

Välkomstmiddag

15 juli Dag två på lägret. Detta är de bästa jag vart med om. Alla är jätte tråkiga alla är roliga, snälla. Ledarna är jätte schyssta och fett awesome. Igår så var vi i city som heter Szeged och gjorde lite rundturer och lite tävlingar så som att ha vatten i munnen och säga ord samtidigt.

Presentation

16 juli Idag är de dags för wakeboard, fett awesome, men som den härfågel jag är så har jag ju stärkt min muskel i mitt ben imorse. Men jag ska testa och sen ska jag få smärtstillande och så ska jag slappa i solen eller i gräset så just nu sitter vi på en buss som tar oss till sjön. Detta ska bli ass kul. Värken fortsatte men jag fick något annat nu som förhoppningsvis hjälper annars vet jag inte vad jag gör. Vi testade på att göra krukor i lera, fett awesome. Målade även krukor vilket resulterade ful sak som jag inte vet om jag ritade. Äntligen ska vi stanna i en affär så vi kan handla något gott.

Slappar

17 juli Japp då var det onsdag och vi åkte till var man har ett stort museum. Väl inne så blev det att vi gick in och kollade på lite gamla saker. Vi fick veta om dem gamla kungarna samt att vi fick testa på bågskytte och kolla på forntida strider av olika slag. Vi hade vattenlekar när vi skulle vattna träden som Lions planterat detta år. Så med detta sagt så bär de av till lägret igen och käka antar jag.

Matlagning

19 juli Då är det fredag och det har snart gått en vecka. Vill inte hem. Idag så var vi i en äventyrspark som vi fick testa på att klättra i träden samt att testa på sittbungy.


Klättring

20 juli Lördag idag. Det är dags att testa på konstkraftverk samt att gå ut och dansa vilket var jätte kul.

21 juli Söndag var de bara att vara i lägret och chilla med BBQ, folkdans och bowling vilket var superkul och eftersom vi var uppdelade i lag under läget i Szeged så fick vi veta vem som vann, vilket var det mitt blåa lag så klart.

Gruppbild

22 juli Måndagen åkte vi från lägret och till hotellet i Balaton lake. Vi hade lunch och åkte och kolla rundor innan vi åkte till hotellet.

23 juli Så idag är de tisdag vilket suger för snart är de slut på lägret. Men idag blir de bara att slappa på stranden och sola, bada och gotta sig. Detta är bara illa för att de närmar sig sitt slut och ingen vill detta.
Hej – men vi håller kontakten

Det är nu sista dagen och jag sitter på planet. I går så var vi vid en sjö och umgicks med Lions medlemmar samt paddlade drakkanot. Senare så blev de käk och allmänt snack och skojigt. Senare på kvällen så var vi uppe till fyra för alla ville säga hejdå till den tjejen som skulle åka mitt i natten vilket var väldigt sorgligt. Denna upplevelse jag har fått vara med om borde alla få vara med om. Jag skulle gärna vilja åka dit igen för det var en upplevelse som jag sent kommer att glömma.

Vänner funna på Lionsläger

Tack till Lions Club i Vittsjö-Bjärnum, värdfamiljen i Budapest och alla ledare, lägerkompisar och alla andra som gjorde allt så fantastiskt.

Top